Δελτίο Τύπου – Ενημέρωση

Ενημερωτική συνάντηση είχαν τα τακτικά και αναπληρωματικά μέλη του Δ.Σ. και της Εξελεγκτικής Επιτροπής, καθώς και εθελοντές της ΕΠΚΑ-ΣΤΕ.

Στην συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 2/12/2010 στις 6 μ.μ. στο Ξεν. Παλίρροια, παρευρέθηκε και ενημέρωσε τα μέλη, μετά από σχετική πρόσκληση, η υπεύθυνη του Τμήματος Τεχνικού και Αγορανομικού Ελέγχου Τροφίμων, Προστασίας Καταναλωτή και Εμπορίου, της Δ/νσης Εμπορίου της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ευβοίας Κα Σπυριδούλα Καλαβρή.

Η ενημέρωση στράφηκε σε θέματα ελέγχου της ποιότητας των τροφίμων, των πετρελαιοειδών, των τιμών των οπωροκηπευτικών, σε θέματα παραπλανητικής διαφήμισης και εικονικών προσφορών, ασφάλειας των καταναλωτών, πώς και αν γίνονται έλεγχοι στην αγορά, οι δυνατότητες παρέμβασης και καταγγελιών των καταναλωτών και γενικά θέματα συνεργασίας και συντονισμού δράσης της υπηρεσίας με την ΕΠΚΑ-ΣΤΕ.

Αυτό που τονίστηκε από τους παρευρισκόμενους είναι, πως με συνεργασία με την Ενωση και με συνεχή ενημέρωση των καταναλωτών, τόσο για τους ελέγχους που γίνονται στην αγορά, όσο και στην δημοσιοποίηση των παραβάσεων και των προστίμων, οι ίδιοι οι καταναλωτές, να λειτουργούν με αίσθημα ευθύνης και να απομονώνουν πρακτικές και λειτουργίες που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία τους, αλλά και το εισόδημά τους.

Τέλος τονίσθηκε ότι τέτοιου είδους ενημερώσεις θα πρέπει να συνεχισθούν και να γίνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα, ώστε ενημερωμένοι να μπορούμε να δράσουμε προς όφελος όλων των μελών αλλά και των καταναλωτών του τόπου μας.