Δ.Τ. Εκπτώσεις 2016

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ σας συμβουλεύει
ΠΩΣ ΝΑ επωφεληθείτε από τις ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ και
ΠΩΣ ΝΑ αποφύγετε διάφορα τεχνάσματα που επιχειρούνται την περίοδο αυτή για την εξαπάτηση του καταναλωτικού κοινού!!!

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ: Δεν πρέπει να γίνεται σύγχυση, μεταξύ εκπτώσεων και προσφορών. Οι εκπτώσεις αφορούν προϊόντα της τρέχουσας περιόδου, για τα οποία η έκπτωση είναι συνήθως χαμηλή. Για τις προσφορές, η έκπτωση είναι ιδιαίτερα υψηλή, αλλά αφορά είδη παρωχημένης εποχής. Στις προσφορές πρέπει να υπάρχει ανηρτημένη πινακίδα που να ενημερώνει ότι γίνονται προσφορές. Επίσης το προϊόν πρέπει να έχει δύο τιμές αρχική και η τιμή προσφοράς (όχι σε ποσοστό έκπτωσης).

ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ: Σύμφωνα με την νομοθεσία κατά την περίοδο των εκπτώσεων θα πρέπει να αναρτηθούν πινακίδες στις οποίες να αναγράφεται η εκατοστιαία έκπτωση (%) για κάθε είδος ή και για όλα τα είδη. Αντί για ποσοστιαία έκπτωση (%) μπορεί το κατάστημα να αναρτήσει πινακίδες με την τιμή πώλησης ΠΡΙΝ και ΜΕΤΑ την έκπτωση.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ: Πριν ξεκινήσουμε για ψώνια, πρέπει να προγραμματίσουμε τις αγορές μας, σύμφωνα με τις ατομικές και οικογενειακές μας ανάγκες. Δεν δημιουργούμε περιττές ή τεχνητές “ανάγκες” και ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΣΤΗ ΠΑΓΙΔΑ ΤΗΣ ΥΠΕΡΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ.

ΕΡΕΥΝΑ ΑΓΟΡΑΣ: Πριν τις εκπτώσεις ελέγχουμε στα προϊόντα που μας ενδιαφέρουν να αγοράσουμε τις πραγματικές τιμές (πριν την έκπτωση), για να έχουμε τη δυνατότητα σύγκρισης. Προσέχουμε την τελική τιμή, και όχι το μεγάλο ποσοστό έκπτωσης. Αγοράζουμε μόνο όταν μας ικανοποιεί ο συνδυασμός ποιότητα – τιμή.

ΠΟΙΟΤΗΤΑ: Είμαστε επιφυλακτικοί στις μεγάλες εκπτώσεις: Εξετάζουμε την ποιότητα των προϊόντων και την προέλευσή τους. Με το «δόλωμα» της μεγάλης έκπτωσης συχνά προωθούνται προϊόντα δεύτερης διαλογής, ελαττωματικά και απομιμήσεις.

ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: Αν χρησιμοποιούμε δόσεις, ενημερωνόμαστε για τη μηνιαία δόση, το ετήσιο επιτόκιο και το σύνολο των δόσεων. Οι αγορές με πιστωτικές κάρτες έχουν πολύ υψηλό επιτόκιο, όταν υπερβαίνουμε το όριο.

ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΑ: Αν αγοράσουμε ελαττωματικό προϊόν, το επιστρέφουμε αμέσως. Οι δικαιολογίες του τύπου «είναι προσφορά» ή ότι στις εκπτώσεις «δεν γίνονται δεκτές επιστροφές» δεν ισχύουν για τα ελαττωματικά προϊόντα.

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ, ΖΗΤΑΜΕ ΠΑΝΤΑ για όλες τις αγορές μας ΑΠΟΔΕΙΞΗ.
Eίναι απαραίτητη αν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στο προϊόν που αγοράσαμε.

ΠΡΟΣΟΧΗ!!!Δεν αγοράζουμε πράγματα μόνο επειδή είναι φθηνά. Όσο φθηνό και αν είναι κάτι, ΟΤΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΙΒΟ!!

Ο ΘΕΣΜΟΣ ΤΩΝ ΕΚΠΤΩΣΕΩΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΣΩΣΤΑ προς ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΩΝ ΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕς ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕς ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ.

Για πληροφορίες, καταγγελίες: ΕΠΚΑ-ΣΤΕ, Ελ.Βενιζέλου αρ. 22, Χαλκίδα, 2221020509, www.epka-ste.gr. info@epka-ste, epkastereas@gmail.com