Με επιτυχία στέφθηκε η διάθεση προϊόντων χωρίς μεσάζοντες που οργάνωσε η ‘Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας

Για μία ακόμη φορά η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Στερεάς Ελλάδας και η πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας «Μία Στάση» οργάνωσαν σήμερα Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016 διάθεση προϊόντων από τον Παραγωγό απευθείας στον Καταναλωτή. Η «ελεύθερη» αυτή αγορά (με την έννοια της απομάκρυνσης των μεσαζόντων) οργανώθηκε στο Πάρκο του Λαού και μετείχαν αρκετοί μικροπαραγωγοί από την Εύβοια, την Κρήτη καθώς και η Αυτοδιαχειρίζομενη Σ.Ε. ΒΙΟ.ΜΕ. από την Θεσσαλονίκη.

Εκατοντάδες καταναλωτές αψήφησαν το κρύο και επισκέφθηκαν τον χώρο προμηθευόμενοι άμεσα από τους παραγωγούς βασικά προϊόντα όπως Αλεύρι, Ρύζι, Λάδι, Παξιμάδια, Κρασί, Μέλι, αρωματικά σαπούνια, απορρυπαντικά. Στο ίδιο χώρο στήθηκε Καλάθι Αλληλεγγύης για την ενίσχυση των Κοινωνικών Δομών της Χαλκίδας.

Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Καταναλωτών εκφράζουν την ικανοποίησή τους για την επιτυχία της διοργάνωσης και δηλώνουν ότι στόχος είναι η τακτική οργάνωση αυτής της «κοινωνικής αγοράς» αναμένοντας διαρκώς περισσότερους παραγωγούς και καταναλωτές.

Σε κάθε περίπτωση πάντως φιλοδοξία της Ένωσης δεν είναι η κάλυψη των αναγκών των καταναλωτών, πράγμα ανέφικτο εξάλλου, αλλά η ανάδειξη και η προώθηση νέων μορφών εμπορικής και οικονομικής δράσης με έμφαση στην μείωση της επιρροής των μεσαζόντων, στην προώθηση της αγοράς γνήσιων βιολογικών και καλής ποιότητας αγαθών πρώτης ανάγκης και στην ανάδειξη παραδειγμάτων κοινωνικής οικονομίας όπως σήμερα συνέβη με την Συνεταιριστική Επιχείρηση ΒΙΟ.ΜΕ. που αυτοδιαχειρίζονται οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.