«ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ» ΚΑΙ ΜΕ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ» ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΛΑΟΥ

«ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ» ΚΑΙ ΜΕ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ» ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΩΝ ΒΑΙΩΝ ΣΤΟ ΠΑΡΚΟ ΛΑΟΥ
Λίγο πριν το Πάσχα, η  εθελοντική ομάδα «ΜΙΑ …ΣΤΑΣΗ» της ENΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΠΚΑ-ΣΤΕ)διοργανώνει ΝΕΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ», απευθείας από τον παραγωγό στον καταναλωτή, την ΚΥΡΙΑΚΗ 9 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017, από 9.00 έως 14.00, στο χώρο στάθμευσης  στο ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ στη Χαλκίδα.
Η δράση ΣΤΟΧΟ έχει να προσεγγίσει ένα πολύ μεγάλο μέρος της κοινωνίας των καταναλωτών αλλά και μεγάλο μέρος των παραγωγών που αδυνατεί να βρει διέξοδο στις αγορές μέσα από τα υπάρχοντα σχήματα.
Με τη δράση αυτή ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:
-Την στήριξη των μικρών παραγωγών ·
-Την αλλαγή στις διατροφικές και καταναλωτικές συνήθειες
-Την δωρεάν διάθεση προϊόντων από τους παραγωγούς και καταναλωτές ως ενίσχυση και συνεισφορά στην κοινωνία μέσω των δομών αλληλεγγύης.
-Την επικράτηση «δίκαιων» χαμηλών τιμών στην Ελλάδα της κρίσης  μέσα από την συνεργασία με τους παραγωγούς κάτι που φαίνεται να επηρεάζει έστω και σε μικρή κλίμακα την αγορά.
ΘΑ ΔΙΑΤΕΘΟΥΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ  ΤΑ ΕΞΗΣ ΠΡΟΪΟΝΤΑ: ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΑ ΦΥΣΙΚΑ (χωρίς χημικές ουσίες) του ελεύθερου αυτοδιαχειριζόμενου εργοστασίου της ΒΙΟ.ΜΕ Θεσσαλονίκης, ΑΛΕΥΡΙ,  ΡΥΖΙ, ΛΑΔΙ,  ΟΣΠΡΙΑ,  ΖΥΜΑΡΙΚΑ,  ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ,  ΜΕΛΙ,  ΣΑΠΟΥΝΙΑ ΧΕΙΡΟΠΟΙΗΤΑ,  ΚΡΑΣΙ, ΣΥΚΑ ΞΕΡΑ, ΣΥΚΟΜΕΛΟ, ΚΑΦΕΣ, ΦΥΣΤΙΚΙΑ ΑΙΓΙΝΗΣ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ, ΛΙΑΣΤΗ ΤΟΜΑΤΑ, ΣΠΙΤΙΚΕΣ ΣΑΛΤΣΕΣ, ΒΟΤΑΝΑ, ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ, ΤΥΡΙ ΣΚΛΗΡΟ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΚΑΙ ΠΡΟΒΕΙΟ, ΑΥΓΑ, ΠΑΤΑΤΕΣ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ Κ.Α.
Επίσης θα διατεθούν γλυκά του κουταλιού με φρούτα από ντόπιους παραγωγούς, που φτιάχνονται με τον γνωστό παραδοσιακό τρόπο από γυναίκες από τα χωριά του Ληλάντιου Πεδίου στις ανακαινισμένες εγκαταστάσεις του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αμπελοκτημόνων Χαλκίδας (Α.Σ.Α.Χ)
Μαζί μας θα μαγειρέψει προσφέροντας φαγητό η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ «ο Άλλος Άνθρωπος»,
Θα υπάρχει καλάθι αλληλεγγύης για τη συγκέντρωση τροφίμων για τις ανάγκες της «κοινωνικής κουζίνας» και για οικογένειες του Δήμου μας που το έχουν ανάγκη.
Για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία:2221020509, www.epkaste.gr, epkastereas@gmail.com,fb:ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ