Τα καμένα-χρησιμοποιημένα μαγειρικά λάδια και λίπη, ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ …δεν πετιούνται

Η ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ (ΕΠΚΑ-ΣΤΕ) στα πλαίσια της δράσης ΔΙΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟϊΟΝΤΩΝ «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ», την ΚΥΡΙΑΚΗ 17 Δεκεμβρίου 2017,  στο ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ στη Χαλκίδα, από 8.00 έως 14.00 ενημερώνει τους καταναλωτές:

 

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ:

Τα καμένα-χρησιμοποιημένα  μαγειρικά λάδια και λίπη,

ΑΝΑΚΥΚΛΩΝΟΝΤΑΙ .. δεν πετιούνται

Τα περισσότερα καμένα τηγανόλαδα  καταλήγουν  στις αποχετεύσεις ή στα σκουπίδια. Αυτό είναι, ένα από τα μεγαλύτερα λάθη και το κάνουμε γιατί δεν υπάρχει ενημέρωση και κατεύθυνση  στον τρόπο περισυλλογής και ανακύκλωσης. Το καμένο μαγειρικό λίπος ή λάδι είναι κάτι που μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα, διαφορετικά ανάλογα με τον τύπο της αποχέτευσης που έχουμε. Και αυτό γιατί το λάδι έχει την ιδιότητα να απλώνεται σε ένα λεπτό στρώμα και να καλύπτει τεράστιες ποσότητες νερού. Το νερό κάτω από το λάδι σταματάει να οξυγονώνεται και έτσι οι αερόβιες διαδικασίες σταματούν. Αυτό έχει πολύ δυσμενή επίδραση στην καλή λειτουργία ενός βιολογικού καθαρισμού άλλα ακόμα και σε ένα κοινό βόθρο.

ΤΟ ΞΕΡΑΤΕ ΟΤΙ:

Ένα λίτρο καμένου λαδιού, μολύνει ένα εκατομμύριο λίτρα νερού!

Η περισυλλογή και σωστή διαχείριση των καμένων τηγανόλαδων, έχει τεράστια σημασία για την προστασία του περιβάλλοντος, του υδροφόρου ορίζοντα και αποτελεί πρώτη ύλη στην παραγωγή βιοκαύσιμου.

Ανακυκλώστε τα καμένα λάδια και σπορέλαια της κουζίνας σας

αντί να τα πετάτε στο νεροχύτη σας

 

Την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017, σε συνεργασία με τοπική εταιρία ανακύκλωσης, η ΕΠΚΑ-ΣΤΕ θα διανείμει ενημερωτικό υλικό για την ανακύκλωση των οικιακών απορριμμάτων και των καμένων λαδιών και 50 μέλη της θα λάβουν δοχεία συλλογής οικιακών καμένων  λαδιών.                                  

Για περισσότερες πληροφορίες:

2221020509, www.epka-ste.grepkastereas@gmail.com

fb: ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ