Χριστουγεννιάτικη Αγορά «Χωρίς Μεσάζοντες»

Η εθελοντική ομάδα «ΜΙΑ …ΣΤΑΣΗ» της ENΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΠΚΑ-ΣΤΕ) διοργανώνει  Χριστουγεννιάτικη Αγορά «ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ», την ΚΥΡΙΑΚΗ 16 Δεκεμβρίου  2018,  στο ΠΑΡΚΟ ΤΟΥ ΛΑΟΥ στη Χαλκίδα, από 9.00-14.00.

Στην αγορά θα υπάρχουν παραγωγοί που θα διαθέτουν: ΑΛΕΥΡΙ, ΛΑΔΙ,  ΡΥΖΙ,  ΟΣΠΡΙΑ,  ΖΥΜΑΡΙΚΑ (τραχανάς, χυλοπίτες, μακαρόνια), ΒΟΤΑΝΑ, ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ, ΓΛΥΚΑ ΤΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ, ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΚΟΛΟΚΥΘΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ, ΕΛΙΕΣ, ΤΟΥΡΣΙ, ΦΥΣΙΚΑ ΣΑΠΟΥΝΙΑ, ΠΕΤΙΜΕΖΙ, ΞΥΔΙ, ΑΜΥΓΔΑΛΑ, ΚΑΡΥΔΙΑ Κ.Α. όλα από παραγωγούς της ευρύτερης περιοχής της Εύβοιας, καθώς και   ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ και ΤΥΡΙΑ Κρήτης.   

Στόχος της ΔΡΑΣΗΣ μας  αυτής είναι:

–  να προσεγγίσουμε  ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας των καταναλωτών αλλά και μεγάλο μέρος των παραγωγών που αδυνατεί να βρει διέξοδο στις αγορές μέσα από τα υπάρχοντα σχήματα τη αγοράς (σούπερ μάρκετ)

– να υποστηρίξουμε  τους μικρούς –κυρίως- ντόπιους παραγωγούς

-να διεκδικήσουμε την αλλαγή στις διατροφικές και καταναλωτικές συνήθειες, επιλέγοντας το φρέσκο, εποχής, «ντόπιο» προΪον,

-να επηρεάσουμε την αγορά  – μέσα από την απευθείας  συνεργασία με τους παραγωγούς-   στην επικράτηση «δίκαιων» χαμηλών τιμών στην Ελλάδα της κρίσης

Για περισσότερες πληροφορίες:

 6944174861, www.epka-ste.gr, epkastereas@gmail.com,

fb:ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ